دوشنبه 16 تير 1399

1399/3/18 يكشنبه

سندروم فرسایشی پرستاران خوزستان را تهدید می‌کند/مردم رعایت نکنند توان کادر درمان بریده می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: هر چند اقداماتی همچون کم کردن عمل‌های انتخابی و یا کمک گرفتن از دیگر استان‌ها تا حدودی این کمبود جبران شده، اما مطمئنا این پرستاران نیاز به بازتوانی دارند و اگر شرایط به همین منوال ادامه یابد، پرستاران دچار سندروم فرسایشی خواهد شد.

دکتر مریم حضرتی که برای بررسی وضعیت بیمارستان‌ها، درمان و مدیریت کرونا سفری 3روزه به خوزستان داشته، در حاشیه بازدید از بیمارستان طالقانی آبادان اظهار کرد: با هماهنگی‌هایی که بین مسوولین دانشگاه و همکاران وجود دارد این شرایط به خوبی در حال مدیریت است اما مسایل و مشکلات زیادی در کنار ایثارگری ها و تلاش های کادر درمان وجود دارد.

او ضمن تشکر از مسوولین دانشگاه و دانشکده‌های اهواز، آبادان و دزفول گفت: کارهای ارزشمندی برای مدیریت بیماری کرونا از سوی مسوولین بهداشت و درمان انجام شده، اما مهمترین مسیله کمبود نیرو به ویژه نیروی پرستار تخصصی است که به شدت احساس می‌شود.

حضرتی با تاکید بر اینکه باید برنامه‌های جدی ترتیب داده شود تا از فرسودگی پرستاران جلوگیری شود، بیان کرد:  من از همه پرستاران کشور به ویژه پرستاران استان خوزستان که در این شرایط اقلیمی بسیار سخت و هوای بسیار گرم که با خلوص کامل پای کار هستند و زحمت می‌کشند و ارایه خدمات می‌کنند، تقدیر و تشکر می‌کنم و معتقدم باید یک فوق‌العاده کرونا برای کادر درمان مناطق محروم یا کم تر برخوردار در نظر گرفته شود که امیدوارم زودتر این کارانجام شود.

او ادامه داد: در حال تامین نیرو از سایر استان‌ هستیم که امیدواریم با کمک گرفتن قشر پرستاران از دیگر نقاط کمبودهای موجود این بخش را جبران کنیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: حدود 4ماه به صورت شبانه‌روزی پرستاران و پزشکان به شدت در حال کار هستند و اگر مردم رعایت نکنند توان آنها بریده می‌شود. من خاضعانه از همه مردم خواهش می‌کنم که درک اجتماعی خود را افزایش دهند و به سلامت خودشان و مردم کمک کنند، فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند و در اجتماعات حضور پیدا نکنند.

حضرتی با تاکید بر اینکه حفظ جان از واجبات دین ما است، تصریح کرد: اگر مردم در مراسم عروسی و ختم شرکت نکنیم اتفاقی نمی‌افتد در غیر این صورت هم خودمان در خطر هستیم و هم دیگران را به خطر می‌اندازیم لذا خواهش می‌کنم مردم این مسیله را جدی بگیرند زیرا اگر تعداد بیماران بیش از این بشود از تحمل کادر درمان ما خارج خواهد بود